Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00
Debrecen 2024.04.26 - Lovarda (11:00-19:00)
Miskolc 2024.05.03 - Egyetemi Sportcsarnok (11h-19h)
Eger 2024.05.04 - Egyetemi Rendezvényközpont
Salgótarján 2024.05.05 - Városi Sportcsarnok
Szombathely 2024.05.11 - Agora Művelődési és Sportház
Tatabánya 2024.05.12 - Földi Imre Sportcsarnok
Budapest 1. 2024.05.18 - Hungexpo
Budapest 2. 2024.05.19 - Hungexpo

Győrött nyitja meg kapuit az Országos Gaming Expo

2022.02.15

Győrben indul útnak az OGEX.

Győr-Moson-Sopron megye az ország északnyugati részében található, fekvése és kiépült infrastruktúrája miatt fontos kereskedelmi és technológiai központja az országnak. A  Fertő-tó és Sopron, a Hűség Városa mind-mind komoly turisztikai vonzerővel bírnak. A megye székhelye Győr, a Nyugat-Dunántúli régió központja. Egyetemi, kulturális és gazdasági szempontból kiemelkedő szerepet tölt be a Folyók Városa. 

Sopronban született Babos Tímea, többszörös Grand Slam győztes teniszező, ugyanebben a városban látta meg a napvilágot Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornász. Ki kell emelni még Görbicz Anitát, a magyar kézilabdázás ikonját, aki Győr egyik leghíresebb szülöttje. Mára Győr körülbelül 130 000 fős várossá duzzadt és emellett három egyetemmel rendelkezik. Népessége alapján Magyarország hatodik legnagyobb települése és talán ez annak is köszönhető, hogy a Bécs-Pozsony-Győr Aranyháromszögben helyezkedik el, valamint 2003 óta a Centrope európai régió része. Régi közismert neve: Arrabona, amely az első elnevezése volt. Arrabona egy római városként van feltüntetve, melyet Felső-Pannóniában hoztak létre. Nevét az Arrabo folyóról kapta melynek torkolatánál feküdt, és amit ma Rábának ismerünk. Egyes történészek ebből vezetik le mai nevét, míg mások a Geur személynévhez kötik (Geur lovag volt az első várispán). Győr műemlékekben a harmadik leggazdagabb város Magyarországon. A vendéglátást illetően Magyarország 10. legnépszerűbb települése, hiszen átlagosan 400 ezer külföldi fordul meg itt évente. Nem véletlenül beszélnek úgy Győr-Moson-Sopron megyeszékhelyéről, hogy fesztiválváros, miután az igényes kikapcsolódásra vágyók egész évben vonzó programokra lelhetnek.

A város e-sport szempontjából sem elhanyagolható, adott már otthont hazánk legnagyobb bajnokságának, itt rendezték meg 2019-ben három játék offline döntőjét is, a legjobbak League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, valamint a Rainbow 6 Siege-ben küzdhettek meg egymással közönség előtt. Innen származik egyébként az ország egyik legjobb FIFA játékosa is, Borkai "Boresz" Ádám, akit 2020-ban az Év Esportolója Díj keretein belül jelöltek az Év Sportjátékosa kategóriában. Számos hazai és nemzetközi versenyen is bizonyított már és egyik legnagyobb eredményeként sikerült elérnie a válogatottságot.

A valódi sportéletben is hihetetlenül fontos szerepet tölt be Győr, itt alapították meg 1904-ben az egyik legnagyobb múltú hazai labdarúgó csapatot, a Győri ETO Futball Clubot, illetve kézilabdában a tizennégyszeres magyar bajnok és négyszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC együttest is.

Legendás város, valódi legendákkal, és ehhez most az e-sport is csatlakozhat. Mutasd meg, hogy te vagy a város és a megye legjobb virtuális focistája az Országos Gaming Expo-n, hogy valódi legendává válj te is!