Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00
Szolnok 2024.03.30 - RepTár
Kaposvár 2024.04.05 - MATE Kaposvári Campus
Pécs 2024.04.06 - Pécs Expocenter
Szekszárd 2024.04.07 - Szekszárdi Sportközpont
Kecskemét 2024.04.12 - Neumann János Egyetem
Békéscsaba 2024.04.13 - CsabaPark Rendezvényközpont
Szeged 2024.04.14 - Pick - Ludányi Márton Csarnok
Székesfehérvár 2024.04.20 - Alba Regia Sportcsarnok
Zalaegerszeg 2024.04.21 - Zalakerámia Sportcsarnok
Nyíregyháza 2024.04.25 - Nyíregyházi Egyetem
Debrecen 2024.04.26 - Lovarda
Miskolc 2024.05.03 - Miskolci Egyetem Üvegcsarnok
Eger 2024.05.04 - Egyetemi Rendezvényközpont
Salgótarján 2024.05.05 - Városi Sportcsarnok
Szombathely 2024.05.11 - Agora Művelődési és Sportház
Tatabánya 2024.05.12 - Földi Imre Sportcsarnok
Budapest 1. 2024.05.18 - Hungexpo
Budapest 2. 2024.05.19 - Hungexpo

Győr a következő szintre lép, hamarosan elkészül az egyetem esport bázisa - interjú

2022.02.17

Győrben születik meg az első legenda, ez a megyeszékhely nyitja meg ugyanis az Országos Gaming Expo road showját és ennek apropóján hazánk egyik legjobb esportolójával, Borkai Ádámmal készítettünk interjút.

A Széchenyi István Egyetemet aligha kell bemutatni bárki számára is, az ország egyik legismertebb felsőoktatási intézménye. Ráadásul az elsők között kóstoltak bele az esportba, így hát Győr és a megye, valamint az ország videójátékos rajongóinak számára elhozták a rendkívül gyorsan fejlődő digitális világot. Ennek apropóján a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületével (SZESE) közös együttműködésben 2019 májusában létrehozták a saját esport szakosztályukat, amelynek révén már professzionális módon, versenyszerűen is foglalkoznak az egyes videojátékokkal. A szakosztály lehetőséget ad arra, hogy országos szinten olyan területet biztosítson az e-sportolni vágyó fiataloknak, ahol megtanulhatják a digitális verseny alapjait és a későbbiekben akár világszinten is kimagasló eredményeket érjenek el.

Hazánk egyik legjobb FIFA játékosa, Borkai Ádám pedig ennek a szakosztálynak a színeiben szintén igyekszik segíteni a város, illetve a régió fejlődését az esporttal kapcsolatban. Jelenleg Boresz az LV Esports Teamnek is a tagja és nem titkoltan ő nagyjából két évvel ezelőtt kezdett el versenyszerűen foglalkozni a futball játékkal. Egy esztendővel ezelőtt még a spanyol RVNS Esportsnál igyekezett bizonyítani és miközben megnyerte a Magyar E-sport Fesztivált, összejött neki a magyar válogatottság is, emellett a világranglista 282-ik helyéig jutott. Tapasztalatból, motivációból tehát nincs hiány, a legjobb dolog viszont még csak most következik, hiszen az OGEX Győrben indul útjára, ezáltal újabb nagy lehetőséget kapnak a FIFA-sok, de a helyi esportra is nagy hatással lehet. Ez alkalomból kérdeztük Boreszt, hogy mi a helyzet a megyeszékhely nyújtotta lehetőségekkel:

1. Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

“A győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete 2019. májusában indította el e-sport szakosztályát. A szakosztály kezdeti tevékenysége volt a folyamatos versenyszervezés és, hogy ennek nyomán felmérje az esport iránt érdeklődők számát az egyetemen és a térségben. Szerencsére azt tapasztaltuk, hogy mind az egyetem hallgatói, mind pedig a térségben élők magas számban érdeklődtek az új ágazat iránt. Az esport szakosztályunk lehetőséget biztosít mindenki számára, hogy kipróbálhassa magát CS:GO-ban, FIFA-ban, Warzone-ban, valamint szimulátor játékokban egyaránt. Hamarosan teljesen elkészül az esport bázis az egyetemen, amivel egyidejűleg megkezdődnek az esport foglalkozások. Mi már alig várjuk, hogy végre offline fogadhassuk az esportolni vágyókat.”

 2. Győrben február 18-án rendezik meg az OGEX-et. Mit vársz esetleg az Országos Gaming Expótól? 

“Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a HUNESZ részéről, hiszen a magyar esport élet minden tagja lehetőséget kap, hogy megmutathassa magát egy nagy rendezvényen. Bízom benne, hogy sokan kilátogatnak majd az Olimpiai Sport Parkba ez alkalomból és egy kicsit jobban megismerkednek a térségben jelenleg is aktívan működő szervezetekkel, valamint kedvet kapnak a gaminghez vagy éppen az esporthoz.”

3. Mi a személyes jövőképed az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

“Az esport lokálisan és globálisan is egyre jobban bekerül a köztudatba, hiszen folyamatosan alakulnak meg egyesületek, vállalkozások, amelyek segítenek abban, hogy utat törjenek a fejlődésének. Bízom benne, hogy ez tovább erősödik majd a jövőben. Valamint rengeteg tehetséges fiatal bontogatja szárnyait esport csapatoknál vagy éppen szabadúszóként, akik később óriási sikereket érhetnek majd el mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten.”

Február 18-án Győrben a selejtezőből a döntőbejutott két játékos mérkőzik meg egymással, ahol eldől ki a megye legjobb játékosa FIFA-ban, de ezzel még nem ér véget egy legenda megszületése!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!