Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00
Debrecen 2024.04.26 - Lovarda (11:00-19:00)
Miskolc 2024.05.03 - Egyetemi Sportcsarnok (11h-19h)
Eger 2024.05.04 - Egyetemi Rendezvényközpont
Salgótarján 2024.05.05 - Városi Sportcsarnok
Szombathely 2024.05.11 - Agora Művelődési és Sportház
Tatabánya 2024.05.12 - Földi Imre Sportcsarnok
Budapest 1. 2024.05.18 - Hungexpo
Budapest 2. 2024.05.19 - Hungexpo

Győrött, Zalaegerszegen és szombathelyen nyitotta meg kapuit elsőként az ingyenesen látogatható OGEX 22

2022.02.21

Ilyen volt az ingyenes gaming expo, az OGEX 2022 első hétvégéje.

Egyedülálló módon, országjáró gaming és e-sport roadshow indult Magyarországon, amely minden egyes megyeszékhelyen ingyenes, izgalmas és érdekfeszítő programokkal várja a közönséget. Ez az Országos Gaming Expo 2022, az OGEX 2022, mely az első hétvégéjén Győrt, Zalaegerszeget és Szombathelyt hódítótta meg.

Gaming

Az egyik legnépszerűbb modern szórakozás a videojátékok műfaja, amit űzhetünk amatőr, de akár profi szinten is. Az OGEX-re látogatók ingyenesen próbálhatják ki a legfrissebb, legérdekesebb, legizgalmasabb és persze legszórakoztatóbb játékokat. A profi szimulátoroknak hála azt is átélhetik, hogy milyen az autóversenyzés. A régi motorosok pedig a retró sarokban élhetik át újra gyerekkoruk élményeit.

VR

Ha pedig gaming, akkor nem maradhat el a VR, vagyis a virtuális valóság sem. Persze a technológiának ezer és egy felhasználási módja van, építészettől kezdve az orvostudományig, azért néha jó vele egy kicsit szórakozni is. Győr, Zalaegerszeg és Szombathely már kipróbálhatta a legmodernebb VR-szemüvegeket, az elkövetkező hetekben pedig kipróbálhatod majd te is.

Társasjáték

Nem minden persze a virtuális szórakozás, az is remek, ha összeülünk barátainkkal és közösen éljük ki társasjátékok iránti szenvedélyünket. Az OGEX 2022 állomásairól ez sem maradhat el.

Színpadi programok

A kiállítás és a különböző játékok kipróbálása mellett, minden városban izgalmas színpadi programok várják az érdeklődőket, ahol a hazai streamer és YouTuber közösség legismertebb alakjaival is találkozhatunk. Az első hétvégén is számtalan program várta a helyszínekre látogató érdeklődőket a színpadnál, melynek a műsorvezetője Kiss Imi volt és olyan influenszerekkel beszélgetett mint, Isti, Unfield, IceBlueBird vagy NaszDani, de megismerhettük az egyes városok e-sport életét is.

Cosplay

Egyetlen gaming rendezvényről sem maradhatnak el a bámulatos cosplayek. Győrött, Zalaegerszegen és Szombathelyen is számos Star Wars vagy éppen The Witcher jelmezbe bújt látogatóval találkozhattunk.

FIFA 22 verseny

Remek összecsapásokkal indult útjára az OGEX 22 Esport Open, ahol a FIFA 22 kapta a főszerepet. Győrben, a road show nyitóállomásán a papírformát némileg meghazudtolva nyert könnyedén mindkét meccsen Csabcsi 2:0-ára (összesített eredmény a BO3 alapján) FelhelyesLevi ellen, miközben korábban nagyon könnyedén veszített ellenfelével szemben, de sikerült a legjobb pillanatban revansot vennie. Zalaegerszegen aztán a két éve HUNESZ FIFA Masterst nyerő TrueGunnerX most sem bízta a véletlenre a dolgot, habár az első meccs első félideje szoros volt (2:2), a többi játékrészben nem volt kérdés, hogy ő nyeri meg a városi döntőt FingerBoy ellenében 2:0-ára összesítettben. Szombathely viszont minden eddiginél szorosabb finálét hozott, az első mérkőzést a lefújás előtt sikerült 2:1-re nyernie ManlyDannak, majd a visszavágón a rendes játékidő nem hozott döntést, a hosszabbításban viszont Gameter10 kétszer is betalált, így 3:1-el egyenlíteni tudott. A mindent eldöntő csatában is akadt néhány nagy helyzete, de ManlyDan jobban használta ki kevéske helyzeteit, elhúzott 2:0-ára, a szépítés Gameter10-től pedig már nagyon későn jött, így 2:1-re sikerült csak módosítania az állást, összetetben pedig ezzel 2:1-re kikapott.

Élménydús első hétvégét zárt az OGEX 2022 múlt héten, de ez még csak a kezdet. A programok minden megyeszékhelyre ellátogatnak, mindenhol ingyenes lehetőséget biztosítanak az ország lakosainak, hogy kipróbálják magukat különböző videójátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban.

Ne maradj le te sem! Ezen héten Székesfehérvárra (február 24.), Nyíregyházára (február 26.) és Debrecenbe (február 27.) látogat el az OGEX, a belépés természetesen ezeken a helyszíneken is ingyenes.