Díjmentes belépés!
2023 november 25-26
Millenáris D épület
Nyitvatartas: 10:00 - 18:00

Nyíregyházi e-sport: a sport és az e-sport jól kiegészítik egymást! - Interjú

2022.02.23

Mára az e-sport Magyarország szinte összes szegletébe elért, de mit is jelent ez pontosan? Erről kérdeztük a Nyíregyházi Élsport Non-profit Kft.-t!

Három rendezvényen van túl eddig az Országos Gaming Expó; Győr, Zalaegerszeg, Szombathely már megtapasztalhatta, hogy milyen remek programokkal is készült a stáb, február 26-án pedig Nyíregyházára érkezik az esemény. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye megyeszékhelye több e-sporthoz is köthető rendezvénynek adott már otthont, sőt helyi e-sport szervezete is van, ahol töretlenül dolgoznak azon, hogy az ország ezen pontján is minél több lehetőség legyen a 21. század modern sportjának űzésére, illetve minél elfogadottabb legyen.

A nyíregyházi rendezvény kapcsán a Nyíregyházi Élsport Non-profit Kft.-t kérdeztük!

Milyen a városi és megyei e-sport aktivitás?

Rengeteg fiatal érdeklődik a gamer világ és az e-sport iránt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Ennek köszönhetően az elmúlt években Nyíregyházán került megrendezésre az Idézők Könyvtára programsorozat és a Continental E-sport Kupa is. Ráadásul a digitális világ nyújtotta szórakozási lehetőségek nagyszerű élményeket kínáltak a Michelin Bringafesztivál látogatóinak és a Nyíregyházi Sportcentrum Nyári sporttáborában résztvevő gyerekeknek is.

Városában (02.26-án) rendezzük meg az OGEX-et. Mit vár az Országos Gaming Expótól?

Úgy gondoljuk, hogy az OGEX nyíregyházi állomása egy nagyszerű kikapcsolódási lehetőség kicsik és nagyok számára egyaránt. Biztosak vagyunk abban, hogy a szimulátoros autóversenyzés, a virtuális valósággal kapcsolatos aktivitás és a digitális sportélmény mosolyt fog csalni a látogatók arcára.

Mi a személyes jövőképe az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

Bízunk benne, hogy a közeljövőben képesek leszünk megteremteni egy olyan keret, - és feltételrendszert, ahol a fiatalok kibontakozhatnak. A közelmúltban Nyíregyházán elindult egy hibrid sport irány, ahol a hagyományos és elektronikus sportokat ötvöztük egymással. Ezáltal egy követendő modell alapjait fektettük le, ahol megmutattuk, hogy ez a két világ jól kiegészíti egymást. Véleményünk szerint ezen az úton népszerűsíteni tudjuk az egészséges életmódot és a hagyományos sportvilágot azok között is, akiknek a sportos életmód kevésbé része mindennapjaiknak.