Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00
Székesfehérvár 2024.04.20 - Alba Regia Sportcsarnok
Zalaegerszeg 2024.04.21 - Zalakerámia Sportcsarnok
Nyíregyháza 2024.04.25 - Nyíregyházi Egyetem "B" (11:00-19:00)
Debrecen 2024.04.26 - Lovarda (11:00-19:00)
Miskolc 2024.05.03 - Miskolci Egyetem Üvegcsarnok (11h-19h)
Eger 2024.05.04 - Egyetemi Rendezvényközpont
Salgótarján 2024.05.05 - Városi Sportcsarnok
Szombathely 2024.05.11 - Agora Művelődési és Sportház
Tatabánya 2024.05.12 - Földi Imre Sportcsarnok
Budapest 1. 2024.05.18 - Hungexpo
Budapest 2. 2024.05.19 - Hungexpo

Pécs: Nagy igény mutatkozik az e-sport játékokra a térségben

2022.03.03

Holnap Pécs csodálatos városába látogat az Országos Gaming Expo. Ingyenes programokkal, videojátékokkal, társasjátékokkal, e-sport versenyekkel, színpadi show-val és nyereményekkel vár mindnekit az OGEX. Ennek kapcsán beszélgettünk Farkas Ákossal, a Magyar Gamer Szövetség elnökével.

Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

„Nagy igény mutatkozik az e-sport játékokra a térségben, amit jól bizonyít az, hogy folyamatosan jönnek létre újabb és újabb e-sport szakosztályok és csapatok, valamint nem csak házon belül, hanem országos bajnokságokon is egyre több helyi csapat vesz részt. A pandémia következtében előnyt élveztünk a „fizikai” sportokhoz képest, hiszen a személyes rendezvényeinket áttettük az online térbe, így folytatódhattak az edzések és a helyi bajnokságok."

Városotokban március 4-én rendezzük meg az OGEX-et. Mit vártok az Országos Gaming Expótól?

„Fontosnak tartjuk, hogy minél több gamer és e-sport rendezvény valósuljon meg Pécsett és a megyében egyaránt, hiszen óriási igény mutatkozik a témába illő programokra, ezért is örülök, hogy itt is megrendezésre kerül az OGEX. Azon, és azért dolgozunk, hogy regionálisan, lehetőség szerint minden félévben egyszer egy hasonló méretű rendezvény megvalósulhasson a jövőben is."

Mi a személyes jövőképed az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

„Azt tapasztaljuk, hogy sokak számára az e-sport még mindig egy kevésbé elfogadott jelenség, viszont, ha szétnézünk a világban, láthatjuk, hogy ezen játékok iránti érdeklődés rekordokat dönt, amit tekinthetünk egy új küzdőtérnek is, ahova Magyarországról is egyre több csapatot kell delegálnunk, hogy felvegyük a kesztyűt a nemzetközi színtérben. Személyesen azon dolgozom, hogy mind a gamer és az e-sport világ elfogadottabb és ismertebb legyen hazánkban, minél többen tartozzanak ebbe a közösségbe, valamint színesebb programkínálatot tudjunk biztosítani számukra."

Ahogy minden helyszínen, úgy Pécsett is érdekfeszítő színpadi show várja a vendégeket. A házigazda szerepét ismét Kiss Imi ölti majd magára, a programban pedig többek között szakmai beszélgetések, játékos kvíz, vetélkedő és Q&A percek is szerepelnek. Mit sem ér persze a show meghívott sztárvendégek nélkül. A következő Youtuberekkel és streamerekkel találkozhattok ezen a hétvégén:

  • Pécs: Kiss Imi, Unfield, Isti, DoggyAndi, KD csapat Dave, Baluka, Freestyle FC
  • Kaposvár: Kiss Imi, Unfield, Nasz Dani, KD csapat Dave, Baluka, Freestyle FC, Zsomac
  • Szekszárd: Kiss Imi, Unfield, Nasz Dani, KD csapat Dave, Freestyle FC

Ne feled, hogy az OGEX 2022 FIFA-versenyére továbbra is jelenkezhetsz. A következő három állomás, Szolnok, Békéscsaba és Szeged selejtezői már tárt karokkal várják a versenyzőket.