Díjmentes belépés!
2022. április 1. és 2.
BUDAPEST, HUNGEXPO
Oltási igazolvány és maszk viselése nem szükséges!
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO

Látszik, hogy lenne e-sporttal kapcsolatos foglalkozásokra igény - Szekszárdi e-sport interjú

2022.03.04

Bár a magyar e-sport megkerülhetetlen központja Budapest, jól érzékelhető, hogy országszerte minden megyében és városban érdeklődnek az emberek a gaming és az e-sport iránt.

Ezen a hétvégén, egészen pontosan március 6-án az OGEX rendezvénye Szekszárdra érkezik. Tolna megye megyeszékhelyén már sokan várják a rendezvényt, Deák Bálintot, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. kommunikációs referensét kérdeztük a rendezvényt illetően!

Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

Városunkban az esport úgymond még gyerekcipőben jár. Többször volt már példa a múltban, hogy esporttal kapcsolatos rendezvényekre került volna sor, de komolyabb mozgolódásra mindeddig nem volt példa. Tavalyi évben nyári esport tábort indítottunk. A jelentkezések alapján látszik, hogy lenne esporttal kapcsolatos foglalkozásokra igény, nemcsak városi, hanem megyei szinten is!

Városában március 6-án rendezzük meg az OGEX-et. Mit vár az Országos Gaming Expótól?

Bízunk abban, hogy sok szekszárdi és térségbeli esport kedvelő ellátogat hozzánk. Úgy gondolom, hogy a Gaming Expo egy lehetőséget teremt arra, hogy a helyiek jobban megismerhessék a játékok világát! Az elmúlt időszakban az emberek érthető okokból kerülték a személyes kontaktokat. Ez a rendezvény elősegítheti, hogy kimozduljanak a pc-k és konzolok szerelmesei, hogy együtt tölthessenek el egy vidám napot!

Mi a személyes jövőképe az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

A virtuális világ a technika fejlődésével egyre nagyobb teret nyert és egyre népszerűbb nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek köreiben is. A motiváció, a helyes játékhasználat és életvitel kialakításához és fenntartásához fontosak az esporttal kapcsolatos szervezett összejövetelek. Lokális szinten mi is szeretnénk összefogni azokat a gamereket, akik szívesen vennének részt hivatalos versenyeken, vagy csak szeretnének játszani és szórakozni szervezett keretek között. Fontosnak tartjuk a gyermekek szellemi és fizikális fejlődését is, melyre alakuló szakosztályunk is nagy hangsúlyt fektet! Bízunk abban, hogy egy vidám és élményekkel teli napot tudunk eltölteni vasárnap!