Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00
Szolnok 2024.03.30 - RepTár
Kaposvár 2024.04.05 - MATE Kaposvári Campus
Pécs 2024.04.06 - Pécs Expocenter
Szekszárd 2024.04.07 - Szekszárdi Sportközpont
Kecskemét 2024.04.12 - Neumann János Egyetem
Békéscsaba 2024.04.13 - CsabaPark Rendezvényközpont
Szeged 2024.04.14 - Pick - Ludányi Márton Csarnok
Székesfehérvár 2024.04.20 - Alba Regia Sportcsarnok
Zalaegerszeg 2024.04.21 - Zalakerámia Sportcsarnok
Nyíregyháza 2024.04.25 - Nyíregyházi Egyetem
Debrecen 2024.04.26 - Lovarda
Miskolc 2024.05.03 - Miskolci Egyetem Üvegcsarnok
Eger 2024.05.04 - Egyetemi Rendezvényközpont
Salgótarján 2024.05.05 - Városi Sportcsarnok
Szombathely 2024.05.11 - Agora Művelődési és Sportház
Tatabánya 2024.05.12 - Földi Imre Sportcsarnok
Budapest 1. 2024.05.18 - Hungexpo
Budapest 2. 2024.05.19 - Hungexpo

Ilyen volt az Országos Gaming Expó Pécsen, Kaposváron és Szekszárdon

2022.03.07

Az elmúlt hétvégén is izgalmas programokkal várta a helyieket az Országos Gaming Expó, nézd meg, hogy a te városodba mikor érkezik a rendezvény!

Közismert tény, hogy az igazán nagyszabású gaming rendezvények Magyarországon a legtöbb esetben Budapestre fókuszáltak. Voltak természetesen kivételek, azonban jó pár éve, hogyha valaki egy ilyenen szeretett volna részt venni, annak a fővárosba kellett utaznia ehhez. Az Országos Gaming Expó eseménye ezen változtat most, hiszen Magyarország összes megyeszékhelyén megrendezésre kerül február és április között. Ráadásul a belépés teljesen ingyenes, csak egy regisztrációra van hozzá szükség.

Pécs, Kaposvár, Szekszárd

Március 4. és 6. között a fenti három városban került megrendezésre az OGEX, ahol számos különleges programon vehettek részt a kilátogatók.

Cosplay

A helyszínen szinte már műalkotásnak számító cosplayekkel is találkozhatsz, beszélgess, fotózkodj a készítőikkel, viselőikkel. Ezen a hétvégén a Star Wars tematika dominált, de más világok jelmezei is fellelhetőek az OGEX rendezvényein.

Gaming

Akár konzolon, akár PC-n játszol, biztos, hogy találsz kedvedre való lehetőséget, hiszen Fortnite, Minecraft, Forza és még megannyi játék és platform kipróbálható volt a helyszínen, többek között PS5 is. Ha viszont már nem ma kezdted a gaminget, retro konzolokkal is nosztalgiázhatsz.

E-sportoló alkalmassági felmérés

Pécsen, Kaposváron és Szekszárdon is jelen volt a Vaják, a Békéscsabai E-sport Egyesület e-sportoló alkalmassági felmérő programja, amin különböző szórakoztató feladatok elvégzése közben részletes elemzést készítenek a különböző képességeidről. Reflexek, megosztott figyelem koordinálása, stressztűrés, és még sok más apróság, ami meghatározza, hogy mennyire vagy alkalmas e-sport játékosnak. Teszteld le magad a Vajákban a következő helyszínek egyikén.

Világbajnokságon használt szimulátor székek, és VR élmény szakértők segítségével

A profi szimulátor versenyek különösen nagy technikai követelményekkel rendelkeznek, milliós tételű szimulátor székekben róják a köröket a legnagyobb versenyzők, az OGEX helyszínén pedig ilyen székek is kipróbálhatóak.

Ha viszont a VR világ jobban vonz, az Országos Gaming Expón ezt is egy új szinten lehetett, és lehet is kipróbálni, szakértő instruktorok segítségével a lehető leghatékonyabban mélyülhetsz el a digitális térben.

OGEX 22 Esport Open - FIFA 22

A rettentően tapasztalt és hazánk egyik legjobb FIFA-játékosa, Chrismaj két szoros mérkőzést követően nyerte meg a pécsi városi döntőt. Ráadásul a második találkozón végül büntetőkig tartott a csata, szegény FelhelyesLevi hiába küzdött óriásit, másodszor sem sikerült neki bejutnia a budapesti fináléba.

Chrismaj 2:1 FelhelyesLevi
FelhelyesLevi 2:2 Chrismaj - büntetőkkel: 2:4

Kaposváron már az első mérkőzés könnyebb győzelmet hozott Hjcesbr-nek, hiszen két találattal is jobbnak bizonyult. A visszavágó viszont már nem volt ilyen egyértelmű, sőt, a rendes játékidő 1:1-es eredményét követően mindkét félnek sikerült újfent betalálnia, így itt is tizenegyesek döntöttek a végén. Mindketten nagyon jól rúgták a tizenegyeseket, Gardabenya viszont a másodiknál rontott vagy éppen Hjcesbr érezte, hogy a jobb alsó sarokba kell Superman módjára kirepülnie és hárítania.

Hjcesbr 2:0 Gardabenya
Gardabenya 2:2 Hjcesbr - büntetőkkel: 4:5

Szekszárdon a DVSC esportolója senkinek sem kegyelmezett, bár a döntőben már nem volt ilyen egyszerű dolga. TooFrez az első meccsen parádézott falCLoWn12 ellen, hiszen siman három gólos sikert aratott, miközben a visszavágó igen érdekesen alakult. Az MTK pro clubs együtteséből is ismert falCLoWn12 ugyanis kétszer is mattolta ellenfelét, aki egy büntetőt is kihagyott ezen a meccsen, így hiába szépített. A mindent eldöntő harmadik mérkőzésen falCLoWn12 igyekezett ott folytatni, ahol abbahagyta, össze is tudta hozni a vezetést, de TooFrez itt jobban koncentrált és most sikerült neki a fordítás.

TooFrez 4:1 falCLoWn12
falCLoWn12 2:1 TooFrez
TooFrez 3:1 falCLoWn12

Végül, de nem utolsó sorban az Országos Gaming Expó továbbzakatol, a hátralévő események időpontját és helyszínét tekintsd meg a weboldalon, itt egyből regisztrálni is tudsz a részvételért!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!