Díjmentes belépés!
2022. április 1. és 2.
BUDAPEST, HUNGEXPO
Oltási igazolvány és maszk viselése nem szükséges!
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO
BUDAPEST 2022.04.01-02. - HUNGEXPO

Békéscsaba: Összetartó, erős közösség van megyénkben az e-sport körül

2022.03.09

Pár éve robbantak csak be a hazai köztudatba, ma már mégis Magyarország egyik meghatározó e-sport szervezete a Békéscsabai E-sport Egyesület. Nem csak aktív csapataikkal öregbíti hírenevét az egyesület, de az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Március 12-én városukba, Békéscsabára látogat az Országos Gaming Expo. Ennek apropóján beszélgettünk a csapattal.

Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

„Azt látjuk, hogy egy nagyon összetartó, erős közösség van jelenleg megyénkben az e-sport körül. Vírushelyzet előtt több éven keresztül számos versenyt szerveztünk Time2Ace néven az érdeklődőknek, mindről nagyon pozitv visszajelzéseket kaptunk. Ezeken helyett kapott a LoL, Hearthstone, CS:GO. Jelenleg azt látjuk, hogy a középiskolák diákjai veszik kezükbe az események szervezését, rendszeresen látjuk az iskolák közti, vagy az adott iskolák e-sport versenyeit. Több ilyen eseményen is jelen voltunk a Békéscsabai E-Sport Egyesülettel, mint partner, igyekszünk megadni minden olyan segítséget az ebben tevékenykedő fiataloknak amelyeket mi is kaptunk, amikor a térség első e-sport versenyeit szerveztük."

Városotokban március 12-én rendezzük meg az OGEX-et. Mit vártok az Országos Gaming Expótól?

„Az OGEX-en reméljük, hogy minél több környékbeli fiatal részt vesz, és meglátja benne az értéket, hiszen rengeteg dolgot ki lehet próbálni, és akár e-sportolói karriert is el lehet itt kezdeni, hiszen van, aki felfigyeljen rájuk."

Mi a személyes jövőképed az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

„Egyértelmű, hogy egyre inkább elfogadott, és a köztudatba is beépülő fogalom az e-sport. Utóbbi években mind lokális, mind globális szinten hatalmas fejlődésen ment keresztül, és nincs arra jel, hogy ez a fejlődés lassulna. Ez az egyesületünk életében is megfigyelhető. Ezzel kapcsolatban a személyes jövőképünk az messzire mutat, célunk nemzetközi sikereket is elérni. Ehhez természetesen az Akadémiánk is nagyon fontos szerepet tölt be, és reméljük, hogy sokak számára eltudjuk hozni a jövőben az esport komolyságát, és valós értékét."