Díjmentes belépés!
2023 november 25-26
Millenáris D épület
Nyitvatartas: 10:00 - 18:00

Szeged: A pandémia végével ismét fellendülhet a régió e-sport élete

2022.03.10

Nem csak a dél-alföldi régióban, de egész Magyarországon is fontos szerepet tölt be az LVL Up Esports. Küldetésük, hogy összefogják, segítsék, fejlesszék a hazai e-sport és gamer közösséget. Március 15-én pedig városukba, Szegedre látogat az OGEX, ahol ugyancsak bárki megismerkedhet a gaming és e-sport világával. Ingyenes szórakozás, videojátékok, társasjátékok, VR-élmények, cosplay bemutatók, színpadi show és még sok-sok más program várja az érdeklődőket.

A rendezvény kapcsán Szilágyi Botonddal beszélgettünk.

Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

„Szeged egy igazi egyetemi város. Ennek köszönhetően, számos tehetséges gamer és e-sportoló él vagy tanul itt. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy még közel sincsen kiaknázva a városunkban rejlő potenciál, de igyekszünk ezen a jövőben változtatni."

Városotokban március 15-én rendezzük meg az OGEX-et. Mit vártok az Országos Gaming Expótól?

„Nagyon örültem amikor megtudtam, hogy lesz ez a rendezvény. Szerintem nagy szükség van minden régiónak az ilyen jellegű megmozdulásokra. Mi egy nagyon jó hangulatú eseményre számítunk, ami hoz egy új hullámot a régió esport életébe."

Mi a személyes jövőképed az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

„Sok helyről hallottam vissza azt, hogy mennyire jót tett a Covid az esportnak. Én ezzel nem értek egyet. Szerintem itt is mint minden sportban, kiemelkedően fontos a személyes találkozó. Így én azt várom, hogy a pandémia végével ismét fellendül a régió esport élete."