Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00

Szolnokon, Szegeden és Békéscsabán hódított hétvégén az OGEX 2022

2022.03.16

Nincs megállás, hétvégén folytatódik az OGEX. Készüljetek salgótarjáni, miskolci és kecskeméti gamerek!

Enyhe, kora tavaszi időjárás, hosszú hétvége, nemzeti ünnep, ingyenes családi gaming és e-sport programok, társasjátékok, VR-élmények, Youtuberek, FIFA 22 verseny. Ilyen egy tökéletes hétvége és szerencsére már hetek óta hasonló az ország megyeszékhelyein.

Múlthét hétvégén Szolnokok, Békéscsabán és Szegeden járt az ország gamer roadshowja, minden állomáson megannyi színes, élvezetes, pusztán a szórakozásról vagy akár az edukációról, az e-sport karrierről szóló program várta az érdeklődőket.

A teljesen ingyen látogatható rendezvényen mindenki kipróbálhatta a legjobb, legújabb videojátékokat, a legmodernebb VR-technológiákat, a legszórakoztatóbb társasokat, a leggyorsabb versenyszimulátorokat, de arra is lehetőségünk van az OGEX-állomáskon, hogy kipróbáljuk magunkat e-sportolóként, megnézzük megvan-e bennünk az, ami a sikerhez kell.

Ha pedig e-sport, akkor a helyszínen szurkolhatunk az adott város legjobb FIFA 22 játékosainak, akik 2,7 millió forintos versenyen vesznek részt.

A gaming road show féltávnál Szolnokra érkezett, a városi döntőben pedig Gódor Donát, ha nehezen is, de kettős sikert aratott. Először 3:1-re diadalmaskodott, aztán viszont jóval nehezebb dolga akadt, mert rendes játékidőben nem tudott nyerni, Cukor_Dani pedig a hosszabbításban is sok borsot tört az orra alá, 3:3-at követően büntetőkben viszont kevésbé sikerült koncentrálnia, Donátnak a pontosabb lövései összesítettben 2:0-ás győzelmet jelentett. Békéscsabán a városi döntőben Gardabenya az első meccsen az OGEX egyik legnagyobb arányú sikerét aratta a 6:1-gyel, viszont a visszavágón Krisz nagyon összeszedte magát és tényleges vissza tudott vágni a fájó vereségért és 2:1-re nyert. A harmadik felvonásban egy gólzáporos találkozón 3:3 után hosszabbítás jött, ahol végül Gardabenya rákapcsolt és további 3 góllal eldöntötte a finálét 6:3-ra, összesítettben pedig 2:1-re.

A szegedi finálé elképesztő szorosra sikeredett, először fordult elő a versenysorozat során, hogy 120 percnyi in-game játék alatt sem tudtak gólt szerezni a felek, a büntetőpárbajt pedig végül crmessihd107 nyerte. A visszavágón aztán kétszer is ő került előnybe, de KondakorKevin egyenlíteni tudott, így itt is csak a tizenegyesek döntöttek, újfent crmessihd107 javára. Ezzel ő nyerte meg 2:0-ára a párharcot.

A roadshow természetesen folytatódik ezen a héten is. Hétvégén újabb három magyar megyeszékhely ad otthon az OGEX-nek. Március 18-án Salgótarjánban, 19-én Miskolcon, 20-án pedig Kecskeméten hódít majd az OGEX, végül az április 1-én és 2-án zárul a 2022-es OGEX, nagyszabású, kétnapos ünnepléssel, e-sport versenyekkel és rengeteg játékos, informatív programmal Budapesten, a Hungexpón.

Ne feledjétek azt sem, hogy a PCGURU idén ünnepli 30. születésnapját, az OGEX-állomásokon pedig ingyenes, jubileumi kiadást szerezhettek meg.