Díjmentes belépés!
2024 március - május
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00

Kecskemét: Az egyik legfontosabb cél az lenne, hogy a magyar e-sport kultúra mielőbb elérje a kiemelkedő európai országok szintjét

2022.03.17

Újabb hétvége, újabb három megyeszékhely, ahol ingyenes programokkal vár majd minden érdeklődőt az OGEX. Március 20-án, vasárnap, Kecskemétre látogat Magyarország gamer roadshowja, ennek apropóján pedig a kecskeméti PIXEL Egyesülettel beszélgettünk.

Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

„Általánosságban kevés e-sport témájú tevékenység és program van Bács-Kiskun megyében (Pest megyéhez hasonlítva). A videojátékos érdeklődés kifejezetten nagy, viszont e-sport eseményt gyakorlatilag csak mi szervezünk — elsősorban a verekedős játékok műfajában, erről ismernek minket 11 éve már. Egyébként Kecskeméten a családi videojátékos rendezvények több ezer érdeklődőt vonzanak be, és közülük egyelőre csak kevesen gondolkoznak e-sportolásban."

Kecskeméten március 20-án rendezzük meg az OGEX-et. Mit vártok az Országos Gaming Expótól?

„Az OGEX országos jelenlététől azt várjuk, hogy az e-sport jelenléte még erősebb legyen Magyarországon — bár egy napba nem lehet belesűríteni az e-sport iparág összes területét. Egyébként a fiatalok videojátékos érdeklődése erős Kecskeméten és a környékbeli településeken. Mi a verekedős és a tisztán „1 versus 1” versenyjátékok rendkívül változatos világát fogjuk népszerűsíteni az OGEX-en."

Mi a személyes jövőképed az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

„Az egyik legfontosabb hazai cél az lenne, hogy a magyar e-sport kultúra mielőbb elérje a kiemelkedő európai országok szintjét. Ez egy összetett és többrétegű feladat, ezért meg kell teremteni hozzá a lehetőségeket és a szükséges időt is. Mindeközben a játékosoknak többet kellene foglalkozniuk azzal, hogy szeressék a választott játékot és a versenyzést, vagy váltsanak játékot (és akár műfajt), ha nem érzik jól magukat az adott környezetben. Nagyon fontos, hogy fenntartsák az elhivatottságukat és az egymás iránti tiszteletet, illetve ehhez segítséget is kérjenek a szakmai szervezetektől."
Ne feledjétek, hogy közben már jelentkezhettek az OGEX FIFA 22 versenyének következő selejtezőire, az egri, a tatabányai, a veszprémi és a budapesti kvalikra.