Díjmentes belépés!
2023 november 25-26
Millenáris D épület
Nyitvatartas: 10:00 - 18:00

Miskolc: A DVTK e-sportszakosztályában újra belépett a FIFA Pro Cubs

2022.03.18

Szombaton, március 19-én az Acélváros ad otthont a 2022-es Országos Gaming Expónak. Ingyenes gamer és e-sport programokkal várja Miskolc a város és persze a városon túli érdeklődőket is. A rendezvényről és Borsod-Abaúj-Zemplén megye e-sportéletéről Tegledy Zoltánnal, a DVTK e-sportszakosztályának szakmai vezetőjével beszélgettünk.

Milyen a városi és a megyei e-sport aktivitás?

„Az e-sport aktivitás a DVTK e-sport szakosztályának köszönhetően van jelen megyénkben és városunkban. Sajnos a kezdeti lelkesedések ellenére sincs számottevő szervezet és rendezvény ezen a területen. A vírushelyzet ezt a területet is megtépázta, a helyszíni rendezvények ezen a területen is elmaradtak. Ebben az évben nem is volt még olyan magyarországi esemény, amin el tudtunk volna indulni. Bár online lehet edzéseket és akár versenyeket is szervezni, mégis hiányzik a csapatokat összetartó személyes jelenlét. Ennek hiányát mi is megszenvedtük."

Miskolcon március 19-én rendezzük meg az OGEX-et. Mit vártok az Országos Gaming Expótól?

„Nagyon örülünk annak, hogy újra elindult ez az országos kezdeményezés. Utoljára 3 évvel ezelőtt volt ilyen jellegű rendezvény itt az egyetemi sportcsarnokban, de az akkor még nem volt a HUNESZ védnöksége alatt. Nagyon örülök ennek az összekapcsolódásnak, hiszen így a régiónkban is bemutatásra kerül az e-sport és megmutathatjuk a DVTK e-sport szakosztályát is. Azt várom a rendezvénytől, hogy miután megismerkednek az idelátogatók az e-sporttal, kedvet kapnak a művelésére is és csatlakoznak hozzánk. Az e-sport játékok köre folyamatosan bővül, nem utasítunk el semmilyen jelentkezési szándékot."

Mi a személyes jövőképed az e-sporttal kapcsolatban, akár lokális, akár globális tekintetben?

„A DVTK e-sportszakosztályában újra belépett a FIFA Pro Cubs játék, így hétről-hétre újra szurkolhatunk a virtuális csapatunknak. Ezeket a mérkőzéseket és összefoglalójukat folyamatosan kitesszük a megjelenési felületeinkre, hogy minél több szurkolóhoz lejussanak az információk. Sajnos a csapattagok országos viszonylatban is nagyon szétszórt területeken élnek, a csapatvezető jelenleg külföldről irányítja a csapatot. Azt szeretnénk, ha minél több helyi fiatal becsatlakozna hozzánk és nagyobb számban létrejönnének helyi közösségek. Ennek elősegítésére idén több helyi versenyt is szeretnénk összehozni."