Díjmentes belépés!
2023 november 25-26
Millenáris D épület
Nyitvatartas: 10:00 - 18:00

A KULTÚRA VÁROSÁBA LÁTOGAT AZ OGEX

2023.08.24

Baranya vármegye sem marad OGEX nélkül.

Pécs, más néven a kultúra városa, Baranya vármegye székhelye, és az ország egyik legélhetőbb települése – ide látogat az OGEX, pontosabban: Pécs Tudományegyetem - Szántó Kovács János utcai telephelyére szeptember 29-én, hogy erre a vármegyeszékhelyre is elvigye a gaming és az e-sport világát!

Pécs a Dunántúl legnagyobb települése, amelyet a 2. század elején, Sopianae néven alapítottak a rómaiak. Pécs már a középkor hajnalán is kiemelkedő jelentőségű város volt, hisz a 4. századra a kereszténység egyik legjelentősebb központjává vált a Római Birodalomban – a városban található ókeresztény temetkezési helyek pedig azóta az UNESCO világörökség részévé váltak 23 évvel ezelőtt.

Pécs nem véletlenül viseli a kultúra városa becenevet: 2010-ben a Pécs2010 programot követően megépült a Pécsi konferencia- és koncertközpont, a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont, a Múzeumok utcája és a Zsolnay Kulturális negyed, emellett az egész városon egy parkosítási program is indult, így nem is csoda, hogy Pécs az egyik legélhetőbb városként van elkönyvelve az országban.

Ebbe a műemlékekben gazdag városba is ellátogat az OGEX, amelynek kereti között autószimulátorokat, Virtuális Valóság, azaz VR játékokat, retro játékokat próbálhattok ki, emellett társasjátékokkal is játszhattok, valamint edukációs előadásokat is hallhattok a gaming és az e-sport világából. A napot az OGEX 2023 E-sport OPEN Rocket League versenyének területi döntője koronázza meg, amelyen kiderül, hogy kik azok, akik bejutnak a budapesti döntőre! Te ott leszel a pécsi OGEX-en?