Díjmentes belépés!
2023 november 25-26
Millenáris D épület
Nyitvatartas: 10:00 - 18:00

KECSKEMÉT IS OTTHONT AD AZ OGEXNEK!

2023.08.24

Bács-Kiskun vármegyébe is ellátogat az idei OGEX.

A 2023-as OGEX az ország közepére, Kecskemétre látogat szeptember 26-án, így Bács-Kiskun vármegye sem marad gaming roadshow nélkül. Az ingyenesen látogatható rendezvényen résztvevők kipróbálhatják a legnépszerűbb új és retró játékokat, valamint a helyszínen izgulhatják végig az OGEX Rocket League Open területi döntőjét!

A 8444 négyzetkilométer nagyságú és 524 841 fővel rendelkező Bács-Kiskun vármegye Pest vármegyétől egészen a déli határig ér, ezzel az ország legnagyobb méretű vármegyéje. Olyan városokkal büszkélkedhet, mint Baja, mely híres halászlevéről, valamint Kecskemét, amely gazdasági és közigazgatási központként szolgál.

Az OGEX hetedik állomásának otthont adó Kecskemét először 1368-ban bukkant fent az írásos emlékekben, de valószínűleg már a bronzkorban is éltek emberek a „hírös város” területén. Bár lassan, de biztosan szerzett egyre nagyobb jelentőséget a vármegyeszékhely, amely 1834-ben szabadult fel a földesurak alól, azonban csak 1950-ben vált Bács-Kiskun vármegye központjává. Kecskemét amellett, hogy Közép-Magyarország egyik legnagyobb városa, gazdag kultúrával is bír, például itt fordította le Kecskeméti Vég Mihály az 55. zsoltárt, valamint itt született Katona József, a Bánk bán szerzője.

Az ország szívében elhelyezkedő Kecskemét számára a gaming és az e-sport is kiemelkedő fontosságú, a PIXEL Egyesület pedig azon dolgozik, hogy a hazai e-sport kultúra minél magasabb szintre jusson – ahogy az OGEX is!